31 de maig de 2019
31.05.2019

El xef igualadí David Andrés dirigirà el prestigiat Via Veneto

Posa punt i final a la seva etapa com a segon de l'Abac, ara un tres estrelles MIchelin, per dirigir un projecte personal

31.05.2019 | 13:07
David Andrés, al restaurant familiar Somiatruites, d'Igualada

El xef David Andrés ha deixat l'Abac, el restaurant de tres estrelles Michelin que dirigeix el manresà Jordi Cruz, per passar a ser el màxim responsable de la cuina del restaurant barceloní Via Veneto, un establiment amb més de 50 anys de trajectòria. El Via Veneto té una estrella de la guia francesa. Feia 9 anys que Andrés treballava al restaurant Abac de Barcelona, els darrers sis com a cap de cuina.

David Andrés es posa, doncs, a dirigir la cuina de la família Monje, "una família mítica en el món de la restauració", tal com apunta Andrés que, afegeix, "a part de ser un gran honor professional, representa una oportunitat única i irrefutable per treballar una altra vegada en una estructura d'empresa familiar en la qual sempre m'he sentit còmode, perquè representa perfectament els meus valors".

Andrés, enceta una nova etapa en la qual es proposa "lluitar al màxim per tal que el treball del nou equip sigui digne successor dels grans xefs que fins ara han dirigit la mítica història d'aquesta casa".

El cuiner igualadí començarà a desenvolupar les seves funcions com a xef del Via Veneto demà dia 1 de juny i compaginarà la direcció d'aquesta cuina amb la del seu projecte familiar a Igualada, el restaurant –i el recent inaugurat hotel– Somiatruites. Aquí comparteix projecte amb el seu germà Xavier, arquitecte i autor del projecte tant del restaurant com de l'hotel, situat al barri adober del Rec.

David Andrés ha estat un dels joves cuiners de referència del país. Es va format a l'escola Hoffmann, i ha treballat a les cuines de Neichel, Xavier Pellicer, els germans Roca i a l'ABaC de Jordi Cruz. .

El 2017 va ser proclamat, per tercer any consecutiu, millor xef jove de la península pel prestigiós concurs San Pellegrino Young Chef i, a principis de 2017, la famosa revista Forbes el va considerar un dels joves més influents d'Europa, sent capdavanter en la categoria d'Arts. La seva proposta culinària combina els productes de la terra amb la cuina d'avantguarda.

El restaurant Via Veneto

El Via Veneto, regentat per la família Monje, és un restuarant barceloní amb 52 anys d'història. Entre els reconeixements més destacats compta amb una estrella Michelin, és Premi Nacional de Gastronomia 2019 i el seu director, Pedro Monje, ha sigut guardonat amb el Grand Prix de l'Art de la Salle. És un dels grans restaurants de referència a la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook