Una vintenta de famílies amb nadons nascuts el 2018 a Calaf van poder participar aquest diumenge de la festa Arrela't, amb la qual es fa promoció dels beneficis de les bones conductes respecte el medi ambient. Els participants van poder plantar una alzina al preu del Castell de Calaf. Durant el 2018, a la població hi van néixer una trentena d'infants.

La festa es va iniciar a les 11 del matí, amb l'animació dels grallers i geganters de Calaf, que van sortir des de la plaça Gran en cercavila cap al castell. Ja al peus de la construcció, es va rebre els alumnes de l'Escola Municipal de Música que van interpretar tres peces del cançoner popular català. La regidora d'Urbanisme, Via Pública i Medi Ambient, Teresa Torrijos, va explicar que "fa quatre anys, ens vàrem proposar fer de Calaf una vila més verda i recuperar espais on poder gaudir del nostre entorn i de la natura, la primera alzina dels nadons la vàrem ubicar justament en un d'aquest llocs, al bosquet del rentador, un espai oblidat que ara disposa de taules i cadires per poder-hi passar l'estona, avui ens desplacem en un altre entorn emblemàtic de la vila, el Castell, un espai fins fa poc tancat que pretenem esdevingui destí de passeig, ja que la recent obertura dels vorals ha permès que els vilatans ara gaudeixin d'un espai fins ara inaccessible".

D'altra banda, aprofitant que la festa també és vincula amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra a tot el món el dia 5 de juny, es va fer l'entrega dels premis del concurs "Calaf en flor" que consistia en un concurs floral de balcons, finestres i espais comunitaris privats on hi van participar diverses persones al llarg del mes de maig.

La guanyadora el premi Flor d'Or, que consistia en un val de 100?€ per la compra a les floristeries "Flors i plantes Rosa Maria" i "Hortum", va ser Maite Cano i Orpí. A més, també es van entregar quatre vals més de 20?€ per a bescanviar a les floristeries de Calaf a Maria Guix i Vila, Mercè Fauca i Ezquerra, Emilia López i Pérez i Nüria Bonastre i Díaz.

La festa de l'Arrela't es va tancar amb l'actuació del grup d'animació infantil Encara farem Salat, que van fer el seu espectacle "La gran festa", mentre el públic també gaudia d'un vermut popular.