El festival gastronòmic Vadefoodies, que s'ha celebrat de divendres a dissabte a Igualada, hauria complert les espectatives de visitants. Els organitzadors asseguren que més de 4.000 persones hi han fet cap. La cinquena edició de la trobada va tenir lloc al Museu de la Pell d'Igualada. La festa ha estat centrada en la cuina coreana -representada per Ahyun Sun del restaurant Koryo de Barcelona- i els esmorzars de forquilla i ganivet, que van comptar amb una demostració i tast del xef Sergi de Meià i la seva mare Adelaida Castells.

A banda dels tallers, xerrades i showcookings relacionats amb aquestes dues tendències, també ha destacat la xerrada i tast del món dels gelats, a càrrec del xef Jordi Guillem, i la conferència d'Elsa Yranzo sobre disseny i gastronomia coorganitzada per Disseny Marked i amb la col·laboració del Barcelona Centre de Disseny.

Un dels apartats de més èxit ha estat l'Eat Street de dissabte, on una quinzena de restauradors van oferir les seves millors degustacions, en vetllades amenitzades per diversos concerts. Bona part dels visitants del Vadefoodies van passar per aquesta mostra.

Pel que fa al concurs d'esmorzars de forquilla i ganivet de l'Anoia, un cop comptabilitzades les tres mil butlletes de les urnes situades als restaurants, s'ha proclamat guanyador el restaurant Mirasol d'Igualada, amb la seva recepta "Els nostres callos". El segon restaurant més votat ha estat el Bar Tarragona, que també oferia una recepta amb els callos com a protagonistes: "Els callos del Tarragona". En total han participat al concurs vint restaurants d'arreu de l'Anoia, que durant tot el mes de juny han ofert els seus millors esmorzars de forquilla.

El festival el van inaugurar divendres a la tarda l'investigador gastronòmic Pere Castells amb una conferència sobre tendències gastronòmiques i la metge dietista Magda Carlas amb una xerrada sobre fermentats, i va comptar amb la participació de diversos experts del sector i autoritats institucionals com ara el Cònsul general de Corea, Taewan Huh.

Brasil, proper país convidat

En el transcurs de l'acte inaugural, els organitzadors van anunciar que Brasil serà el país convidat el proper Vadefoodies 2020, i que centrarà l'atenció en una tendència a l'alça dins de la cuina brasilera: la cuina amazònica. Així doncs, Brasil se suma al llistat de països convidats de Vadefoodies al costat de Perú, Mèxic, Japó i Corea.

L'Associació cultural i gastronòmica Vadefoodies fa un balanç molt positiu d'aquesta edició del festival, i vol agrair la participació de tots els experts gastrònoms i especialment del nombrós públic d'Igualada i l'Anoia que han assistit al festival amb la ment oberta i ganes d'aprendre i descobrir noves experiències gastronòmiques.