La Festa Major 2019 va arrencar divendres amb un piromusical a la zona del Llac del Parc Municipal i una festa de la música que va aplegar centenars d'olesans i d'olesanes. Aquesta ha estat la tendència general d'aquests dies a l'entorn de Sant Joan: una gran participació a la majoria d'activitats plantejades. Un dels plats forts s'esperava per a aquest vespre amb l'arribada de la flama del Canigó, la revetlla i la música.

Dissabte, l'activitat va començar al matí amb la primera trobada bastonera, una de les novetats de la festa major d'enguany. Van participar-hi la Colla Bastonera del Montserratí i dels Bastons de Sarrià de Barcelona. També dissabte al matí, la plaça de les Fonts va acollir una part del programa en directe El Suplement de Catalunya Ràdio, presentat per Roger Escapa. Durant el programa es va presentar el llibre Els homes clàssics, de Pedro Pardo i l'olesà Albert Galceran.

Si al matí el protagonisme havia estat per als bastoners, a la tarda els protagonistes van ser els més alts d'Olesa, els gegants, que van organitzar la quarantena Trobada. L'Associació de Gegants, Grallers i Nans van fer ballar fins a 17 colles d'arreu del país. La trobada va començar amb la plantada de més de 30 gegants a la plaça i amb un parlament de l'alcalde, Miquel Riera, que va aprofitar per convidar a tothom a gaudir de totes les activitats d'aquesta festa major. Tot seguit, va començar el 6è concurs de ball de gegants, que va guanyar la colla gegantera de Parets del Vallès. Després d'aquest concurs, totes les colles van començar una cercavila pels carrers del municipi.

A les 11 de la nit van començar diferents activitats festives. A la plaça de l'Oli, Festa Jove amb el DJ Rafa Martínez i a la plaça de Catalunya concert de Buhos i Tremendos fins a quarts de cinc de la matinada. Al Parc Municipal, diferents entitats de joves van organitzar un any més les Barraques al Parc Municipal, que van començar amb música ambient des de les 19.00h i que van continuar amb concert i més música fins a les sis del matí.

Ahir, diumenge, Olesa es va despertar amb les matinades pel Nucli Antic d'Olesa per la plaça de les Fonts, el carrer Església, la riera de Can Carreras, el carrer Sastre, Verge del Pilar, Sant Antoni, plaça Reverend Massana, Creu Real, Santa Oliva, plaça Nova i la UEC a càrrec de l'Associació de Gegants, Grallers i Nans d'Olesa.

I ahir al vespre havia començat en el moment de tancar edició els actes de la nit de Sant Joan, amb l'arribada de la Flama del Canigó que organitza la CAL Olesa. Cap a un quart de 10 de la nit s'havia de llegir el manifest de la nit de Sant Joan, dins els actes de la Flama 2019. Passades les 10 de la nit hi havia prevista l'encesa de la foguera de Sant Joan a càrrec dels Diablots d'Olesa i els Custus Ignis al pati de la Casa de Cultura. I s'havien de fer diferents actuacions a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay a càrrec dels Diablots, la Mulassa, l'Esbart Olesà i Olesa Sardanista. A partir de la mitjanit, la revetlla la protagonitzava la Selvatana a la plaça de Catalunya.