El grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Olesa de Montser-rat ha presentant una instància per demanar la creació i incorporació en el nou cartipàs pel mandat 2019-2023 d'una regidoria de Feminismes i LGTBI+.

Segons el portaveu socialista Fernando Vicente, «és important que pugui incloure aquesta regidoria per tal d'impulsar accions per garantir la igualtat de tracte, d'oportunitats i de resultats entre dones i homes».

Vicente ja va fer aquesta reclamació al seu discurs al ple d'investidura del 26 de maig, on va explicar que «la creació d'aquesta regidoria serà una eina per garantir la no-discriminació i el respecte a la diversitat sexual i de gènere en tots els àmbits de la nostra vila».

La instància demana, segons ha donat a conèixer el partit, que l'eix de les polítiques i de les actuacions de la nova regidoria, que podria o bé substituir o bé ampliar les actuacions de l'actual regidoria d'Igualtat, s'haurien de centrar en la lluita contra la desigualtat i el sexisme i en l'aposta per l'equitat de gènere.

El grup municipal socialista, a més, considera que les desigualtats entre home i dona i per motius de diversitat LGTBI+ «provenen de les desigualtats generades pel sistema sexista i patriarcal».