El grup d'ERC al Consell Comarcal de l'Anoia ha ofert al grup de Junts per Catalunya de reeditar el pacte de govern que mantenen des del 2007 i repartir-se la presidència del Consell, dos anys per uns i dos anys per als altres. ERC ha guanyat les eleccions a la comarca en nombre de vots (per un escàs marge) i de regidors (de manera més folgada), però valora "la bona experiència de govern dels darrers anys al Consell", on s'han mantingut govern de CiU (ara Junts) i ERC, sempre, però, sota presidència convergent, de Xavier Boquete.

L'oferta inclou compartir la presidència durant dos anys, segons han explicat avui en roda de premsa el president de l'executiva d'ERC a l'Anoia i vicepresident en funcions del Consell Comarcal, David Alquézar, i el portaveu del grup comarcal, Jordi Badia.

"Hi ha dues raons que expliquen aquest oferiment. Primer, que el pacte ha funcionat bé durant aquests anys, amb l'impuls de projectes com la recollida selectiva porta a porta o la consolidació del Campus Motor de Castellolí, i, segon, que ERC i JxCat tenen 28 de les 33 alcaldies de l'Anoia", segons ha explicat Jordi Badia, i això els porta a haver d'intentar una proposta de conjunt. De moment, segons Badia, les negociacions formals no han començat i, per tant, tampoc no hi ha una resposta de Junts.

Badia tampoc no va voler avançar ni sobre composició del grup d'ERC ni sobre la proposta de president del Consell comarcal, i va defensar els pactes "naturals" amb Junts. Va afegir que a la comarca s'ha donat suport a la llista més votada i en l''únic cas que no estat així, a la Pobla de Claramunt, es van prendre mesures retirant la confiança al regidor que va votar en contra de Junts, quan era la llista més votada. L'alcaldable de Junts a la Pobla, Santi Broch, és justament qui lidera la negociació per part de Junts.

Badia ha explicat que "no preveiem obstacles per poder tancar l'acord les pròximes setmanes", de cara a la constitució del Consell Comarcal a mitjans de juliol.