03 de juliol de 2019
03.07.2019
Regió7

ERC encaixa, decebuda, el pacte de Junts i PSC per governar el Consell

Els republicans acusen l'alcalde d'Igualada d'haver estat «la mà negra» que ha tallat 12 anys d'acords

02.07.2019 | 23:37
David Alquézar i el portaveu, el cap del grup al Consell de l'Anoia per ERC, Jordi Badia, ahir

«Decebuts». Així se senten els republicans després que JxCat hagi decidit pactar amb el PSC per governar al Consell Comarcal de l'Anoia i deixar al marge ERC, que era la força més votada, i que havia compartit i donat suport 12 anys seguits a CiU (ara, Junts), en principi sense problemes coneguts.

El portaveu republicà al Consell Comarcal i alcalde de Calaf, Jordi Badia, ha acusat JxCat d'actuar «amb l'única raó de mantenir el poder a qualsevol preu». «Som víctimes dels resultats de les eleccions perquè si no haguéssim guanyat, ells ens haurien vingut a buscar i els hauríem donat suport», va assegurar. Badia va acusar ahir l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, d'estar darrere del pacte i ser «la mà negra» de l'acord «per despit», ja que ha perdut el càrrec de diputat (i president de la Diputació) a favor d'un representant d'ERC. En aquest cas serà Maria Sallavera, alcaldessa d'Òdena.

Els republicans consideren que l'acord no representa la comarca però, malgrat tot, asseguren que no actuaran «des de la rancúnia». «Continuem amb la mà estesa», han insistit. JxCat d'actuar «per despit» i amb «l'única raó de mantenir el poder2, i ha lamentat que «ni tan sols s'hagin dignat a respondre el telèfon» per escoltar la proposta de pacte d'ERC, que era el de continuar governant junts i amb un presidència compartida de dos anys cadascun.

Badia considera que darrere d'aquest pacte entre JxCat i els socialistes hi ha una «mà negra» i va acusar directament l'alcalde d'Igualada, Marc Castells.

Per al portaveu d'ERC al Consell Comarcal, ni l'afer de la Pobla de Claramunt, on CiU va perdre l'alcaldia tot i ser la força més votada, ni tampoc la visió sobre el polígon d'Òdena justifiquen la posició de JxCat al Consell Comarcal de l'Anoia. A la Pobla de Claramunt, qui va ser cap de llista d'ERC i únic representant de la formació a l'Ajuntament va votar a favor del candidat del PSC i va deixar CiU, la força més votada, a l'oposició. ERC, en saber-ho, el va fer fora de la formació.

Badia considera que el pacte entre JxCat i el PSC no representa la comarca. «A l'Anoia hi ha 17 municipis governats per ERC, 11 pel PDeCAT i només 1 pels socialistes», va recordar. Malgrat tot, el portaveu republicà va assegurar que els republicans no treballaran «des de la rancúnia», i va insistir que continuen tenint «la mà estesa d'abans per treballar per la comarca».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook