L'escola pública Alta Segarra de Calaf ha rebut durant el curs 2018-2019, el que ara ha acabat, 50 nens immigrants nous amb necessitats educatives especials. La situació, en una escola de dues línies i unes 400 places, ha tensionat el col·lectiu de mestres i ha creat nombroses dificultats en el funcionament diari. Ahir, l'alcalde de la població, Jordi Badia, i la regidora d'Educació, Bet Miquel, i la d'Economia, Montse Mases, van abordar la problemàtica amb el conseller Josep Bargalló, que va vistar la població al matí.

Després de la reunió, Jordi Badia es mostrava esperançat que de cara al proper curs el departament pugui prendre mesures per prestar una millor atenció als nouvinguts i, alhora, fer més fàcil la normalitat educativa per a la resta d'alumnes.

Badia va explicar a Regió7 que, tot i que «no arribem a les ràtios per ser considerats un centre d'alta complexitat, tenim una situació complexa». I assenyalava «la dificultat perquè els nouvinguts desconeixen els idiomes del país, perquè parlen només la seva llengua nadiua, perquè ens molts casos estan sense escolaritzar, i perquè venen de famílies, algunes d'elles, amb elevats nivells d'analfabetisme». Badia considera que cal reforçar els professionals de l'escola per poder abordar la situació de manera correcta. I va sortir de la trobada amb bones sensacions de cara al setembre.

Com que no té un compromís concret, Badia va voler ser prudent, perquè està convençut que el conseller va veure la necessitat de resoldre una situació que «crea molta tensió a l'equip docent». Bargalló també va saludar la directora de l'escola Alta Segarra, Rosa Maria Caballol, amb qui va convenir de trobar-se pròximament.

Badia i Bargalló van tractar altres temes, com ara el fet d'obrir la biblioteca de l'institut a la població de Calaf. De cara al proper curs, segons Badia, es treballarà en aquesta línia i es possibilitarà que la biblioteca de l'institut tingui el caràcter de biblioteca municipal i que obri en un horari més ampli que ara: com a mínim un parell de matins i tancar més tard al vespre.

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, també va visitar l'institut Alexandre de Riquer, on va ser rebut per Alexandre Recasens, director del centre, i altres membres de l'equip directiu. A part de les necessitats educatives, a l'Alexandre de Riquer es va abordar la possibilitat que els alumnes de secundària poguessin anar a dinar a l'escola de primària, i evitar, d'aquesta manera, el menjar del càtering que tenen en aquests moments amb el servei del Consell Comarcal de l'Anoia. A l'escola, segons Badia, els àpats són més saludables i estan més ben resolts.