Les rodes d'un tràiler que transportava hidrogen es van escalfar fins a 177 graus quan circulava per l'autopista AP-7, possiblement per una avaria als frens del vehicle, que es va aturar. Va ser a l'altura del peatge de Martorell i el camió anava en direcció a aquest municipi.

Els bombers van rebre l'avís del mateix conductor del vehicle poc després de dos quarts de sis de la tarda. Va ser el mateix xofer qui els va explicar que se li havien bloquejat les rodes de la part posterior del vehicle i que estaven molt calentes, segons van informar fonts dels mateixos Bombers de la Generalitat.

Quan dues dotacions d'aquest cos van arribar al lloc dels fets i van fer una lectura de les rodes del tràiler amb la càmera tèrmica, aquestes van marcar una temperatura de fins a 177 graus centígrads.

Arran d'això, els bombers que s'havien desplaçat fins al lloc on es va aturar el camió, que ocupava el voral i una part d'un carril de l'autopista, hi van aplicar el motoventilador, i en qüestió de tan sols un minut la temperatura dels pneumàtics va rebaixar-se en 10 graus centígrads.

Tot apunta que es tractava d'una avaria en els frens del camió i al llarg de la tarda els bombers van treballar per estabilitzar el vehicle.

El camió cisterna transportava hidrogen però estava només el 20% de la seva capacitat de càrrega, segons van explicar les mateixes fonts dels Bombers.