El globus Kon-Tiki 2 pilotat per l'expert Àngel Aguirre es va encendre durant l'escalfament de l'aire interior, just abans d'arrencar el vol. Tot i així, l'equip d'Aguirre va sortir veloç a buscar la diana del globus llebre que s'havia enlairat pocs minuts abans.

El vent va ser el protagonista dels enlairaments del divendres al vespre. Més d'una quinzena de persones van ser necessàries per dominar la cistella, que, lligada al 4x4, anava d'una punta a l'altra, empesa pel vaivé de la vela, enmig de l'exclamació del públic que es va sorprendre davant aquests moments d'angoixa i tensió. Finalment van deixar anar el mosquetó de seguretat i el Kon-Tiki 2, amb un forat d'aproximadament un metre quadrat a la vela, va sortir cel amunt.

Com el dia anterior, el vespre van canviar les condicions meteorològiques i el vol de competició previst per a les 8 del vespre va començar amb retard. L'organització havia decidit fer temps a veure si les condicions meteorològiques milloraven programant l'espectacle infantil de la Cia. Belluga Paüra, abans de l'enlairament de competició, però el vent va continuar. Alguns dels pilots van decidir després de desplegar la vela, replegar-la.