Tots els pilots a punt, tots els aparells amb les veles inflades i tots 57, xifra rècord del concurs, partint de les places del centre de la ciutat, Cal Font i la plaça de l'Ajuntament. L'espectacle dels globus aerostàtics ahir es va poder gaudir en plenitud.

El vol del matí va ser tranquil. Les condicions de vent eren adequades per fer un vol d'aquestes característiques en el qual els organitzadors destacaven la importància que tenia que tots els pilots i tots els aparells que participen a la trobada d'Igualada haguessin pogut prendre part en la prova.

L'European Balloon Festival, però, és també competició. I, en aquest sentit, ahir al migdia, pendent de les proves que es feien al vespre, la classificació era encapçalada per Roland Friedli, de Suïssa, amb el globus Loosli Küchen. El seguien, Yudai Fujita, un japonès, amb l'aparell de l'empresa globuskontiki, i el tercer era Carles Lladó, català, amb el globus @ballooneo.

A part de la competició i els globus, ahir el festival era molt present a la ciutat, amb la multitud d'activitats d'entitats i grups d'Igualada que es feien sota les carpes dels iglús de vent. La competició tenia un vol ahir a la nit i té dues proves més aquest dissabte, a primera hora del matí i a última de la tarda, sempre sortint des del Parc Central. Els resultats d'ambdues seran determinants per establir els premiats de l'edició 2019. A la nit d'avui, els globus il·luminats per les flames dels aparells formen un espectacle únic.