El pilot japonès Yudai Fugita es va proclamar vencedor del vessant competitiu de l'European Balloon Festival, que dissabte a la nit va arribar a la cloenda amb la celebració de l'encesa de globus al Parc Central d'Igualada. L'anomenada Night Glow va aplegar 25.000 persones en el punt final a una 23a edició que s'ha destacat pel rècord de pilots en concurs, un total de 57 participants.

Yudai Fugita, que duia un globus de l'equip Globus Kontiki, es va proclamar vencedor després de quatres dies de competició. Els participants van haver de superar diverses proves, com la llebre o la diana, i anar sumant punts per a la classificació final.

En el palmarès de Fugita figura la condició de campió mundial de la World Hot Air Balloon World Championship el 2014. El segon premi va ser per al suís Roland Friedli, amb un globus Loosli Küchen, i l'odenenc Aleix Rodríguez, de l'equip Camins de Vent, es va adjudicar la tercera plaça.

Després de cinc dies d'emocions, el certamen es va acabar dissabte a la nit amb la Night Glow, que va oferir als assistents un espectacle captivador de llum gràcies a l'encesa col·lectiva dels cremadors dels globus. Un efecte visual que va prendre encara més vigor gràcies als jocs cromàtics que es creaven amb les formes i els colors de les veles dels aparells. El concert de la banda local JoKB i Oques Grasses va posar la rúbrica a la vetllada, alhora que va donar el tret de sortida al Festival Anòlia de música.

Des de l'organització es va destacar tant la participació més gran assolida mai fins ara com la bona temperatura registrada, especialment als matins. Això va fer possible que pilots i passatgers gaudissin d'uns vols plàcids i plaents. Ahir diumenge al matí es va celebrar el vol de cloenda, ja fora de competició.

L'European Balloon Festival és impulsat per l'Ajuntament d'Igualada i l'empresa Ultramagic, que fabrica globus. També tenen el suport de les empreses de vol Globus Kon-Tiki, Camins de Vent, Anoia Balloons i el patrocini de Vitogas.