L'ANC de l'Anoia ha fet una convocatòria de protesta oberta a tothom per intentar evitar a última hora que Junts per Catalunya de l'Anoia pacti amb el PSC al govern del Consell Comarcal. Aquest divendres està previst el ple de constitució del nou Consell. L'ANC ha convocat els seus afiliats a les 12 del migdia de divendres, davant de la seu de l'ens comarcal.

L'ANC retreu a JxC que pacti amb una formació del 155 i que a la comarca només té una alcaldia, la de Vilanova del Camí. «Denunciem una mostra clara de rendició i traïció a la comarca», especifiquen en un comunicat. I afegeixen que «no podem acceptar que partits sobiranistes pactin amb una alcaldessa del PSC que ha perseguit i sancionat amb les multes màximes al seu abast companys nostres de Vilanova del Camí, per fer propaganda del referèndum del 1r d'octubre i per posar llaços grocs».

Els membres de l'ANC es veuen amb capacitat d'aturar la investidura i miren de repetir el que va passar a les municipals a Santa Coloma de Farners. «La determinació popular va aturar una investidura vergonyosa a Santa Coloma de Farners. Nosaltres també ho podem fer. Si més no, podem intentar impedir aquesta vergo-nya comarcal», afirmen.

Els impulsors d'aquesta iniciativa asseguren que l'acció «no es fa per afavorir cap partit. Si fos ERC o CUP es faria el mateix».