Olesa de Montserrat va perdre ahir un dels referents de l'esport a la ciutat, especialment dedicat al tir. Josep Lluís Amador va morir ahir a causa d'una greu malaltia contra la qual ha lluitat els darrers mesos. El funeral serà avui a les 4 de la tarda a l'església parroquial de Santa Maria d'Olesa. Amador, limitat en la seva mobilitat, havia tingut una vida molt activa i compromesa amb el municipi, amb el seu entorn, i, entre altres activitats, havia estat un gran informador de l'activitat esportiva, i va col·laborar amb diferents mitjans, entre els quals Regió7.

L'Ajuntament d'Olesa va fer ahir una nota de condolença en la qual assegura que Josep Lluís Amador era «una persona molt estimada al municipi, un reconegut esportista i molt vinculat a l'associacionisme local». Va ser regidor a l'Ajuntament d'Olesa durant el mandat 2003-2007.

On Amador es va sentir més vinculat va ser amb el Tir Arc Olesa. Tot i el pas dels anys, es mantenia actiu en la seva activitat tant a la junta de l'entitat (n'era el secretari) com en l'ambient de formació de joves, on exercia de tècnic. Gemma Cases explicava ahir que tenia un caràcter especial per portar els nois i noies que volien començar en el tir amb arc de menys edat. «Era molt pacient i tenia mà esquerra per aquest nois.

El seu esport va ser el tir amb arc. En la modalitat de tir en sala va ser campió d'Espanya cinc vegades (1994, 1995, 1997, 1998, 1999). Va participar en els Jocs Paralímpics d'Atlanta (1996), on va aconseguir la sisena posició, i en els Mundials de Londres (1997) i Nova Zelanda (1999), en els quals va guanyar la medalla d'argent per equips.

Amb la selecció espanyola va assolir la medalla de bronze en la Copa d'Europa (1996) i els títols de campió d'Europa per equips en sala (1996, 1999).

També va ser president de la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) des de l'any 2008 fins al 2011.

A Olesa, Amador hi ha deixat una gran petjada. Tant és així que la sala de tir del club olesà (2017), per la qual ell mateix va lluitar amb insistència, porta el seu nom en reconeixement a la tasca que durant dècades havia fet per a la pràctica d'aquesta esport.

Amador va néixer el maig del 1949 a Sarroca de Bellera (al Pallars Jussà). Per tant, havia acabat de fer els 70 anys. Ell mateix explicava que a partir de la seva discapacitat a les cames (1973) va practicar el bàsquet i el tennis taula, però quan va abandonar la pràctica esportiva, l'any 1989, va descobrir «el que ha estat la meva passió, el tir amb arc». Per a Josep Lluís Amador, aquest esport ha estat integrador i li ha permès compatir tant amb discapacitats com amb gent que no ho era, fet que valorava.

Un ram de fletxes dels seus companys de club avui duen el seu nom.