Davant l'increment del perill d'incendi forestal per l'entrada de vent i la possibilitat de tempestes, a partir d'avui, dissabte, s'activa el nivell 3 del Pla Alfa en 37 municipis de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre, Priorat i Baix Camp. A més, es restringiran els accessos a la Serra de Montsià, a la Serra de Cardó-el Boix i al perímetre de protecció prioritària de Tivissa, Llaberia, Vandellòs i Pradell. A més, el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va emetre ahir un comunicat en el qual demana extremar les precaucions.

El cos d'Agents Rurals ,conjuntament amb Mossos i ADF, efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel risc d'incendi forestal molt alt, i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d'incendi.

Aquesta nit passada havia d'entrar un front amb previsió de pluges irregulars arreu del territori, sobretot a la Catalunya Central i les comarques del Pirineu i de Girona, i amb menys proporció a les Terres de l'Ebre. Eren pluges amb tempesta i la Generalitat estava previnguda per la presència de llamps i aparell elèctric.

Aquest episodi ha de tancar-se avui al migdia. Deixarà, però, vent moderat de component oest que afectarà la meitat oest de Catalunya amb un descens important de la humitat relativa. Per dissabte al vespre s'espera l'entrada de vent de mestral, amb ràfegues de fins a 100km/h que afectarà el sud del país.