La parròquia de Sant Joan de la Torre, a la Torre de Claramunt, celebra els 30 anys de la recuperació de les campanes de l'església el proper 18 d'agost. Després de la missa de diumenge al matí, mossèn Pep Aguilar, en nom de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya, farà un breu parlament sobre les campanes de la parròquia de Sant Joan de la Torre i una explicació del perquè el campanar de l'església és tan important per al patrimonial campanològic català i espanyol, ja que es tracta del primer conjunt harmònic de l'Estat.

A la commemoració hi assistirà Gaspar Vilarrúbias i Codina, procurador dels conjunts harmònics a Catalunya. I un cop finalitzat l'acte es farà un repic de campanes per celebrar la recuperació d'aquest patrimoni cultural de la comarca de l'Anoia.

Les campanes originals de l'església de Sant Joan Baptista de la Torre es van perdre durant la guerra civil. L'interès popular i ajuts com els de la família Vilarrubias d'Igualada van fer possible la recuperació. Es van fer al taller Heilbroon (Alemanya). I es van reinstal·lar i van ser beneïdes el 14 d'agost del 1989. El conjunt recuperat consta de 4 campanes, una primera de nom Montserrat i que mostra el relleu de la Mare de Déu de Montserrat; la segona és Nazarena Vocca, amb una imatge de Jesús de Natzaret; la tercera porta el nom de Ara Pacis i mostra gravat el relleu d'un altar; i la quarta, Joana, en manca informació.

Els primers documents de l'antiga església romànica de Sant Joan Baptista són del 1197. És un document en el qual s'explica la deixa feta per Ramon de Claramunt. En el document també es recupera que «la protecció exercida per la família va ser constant al llarg dels segles, fins al punt que el seu engrandimen, fou pactat entre el Comú de la Torre i Josep Antoni de Ribera d'Espuny i Claramunt.