28 de juliol de 2019
28.07.2019

JORNADA | CIBERSEGURETAT: PIMES EN RISC


Els gegants de Calaf fan 25 anys amb un aniversari de gala

El poble va acollir una animada cercavila amb la participació d'11 colles d'altres municipis

27.07.2019 | 23:35

Aniversari de gala per celebrar el 25è aniversari dels gegants de Calaf, Jaume i Calamandra, junt amb la colla de grallers. La Colla de Geganters i Grallers de Calaf va estar acompanyada, en la celebració, d'onze colles vingudes d'arreu de Catalunya, i entre la imatgeria gegantera del municipi anoienc hi havia també el gegantó en honor de Laureà Figuerola, inventor de la pesseta i que es va estrenar fa dos anys.

La cercavila va tenir més de 400 portadors, grallers i membres de les 12 colles –amfitrions inclosos–, on a més de sonar les peces de cada colla, com El ball de gegants de Calaf i La Figuerola, grallers convidats van fer ballar els seus gegants a ritme de The Final Coundown i altres versions de cançons clàssiques del pop, en un ambient festiu que va recórrer tot el municipi. En arribar totes les colles a la plaça Barcelona 92 es va celebrar l'acte central de l'aniversari, en honor també de l'artesà constructor dels gegants, el solsoní Manel Casserras, i va ser conduït per la periodista Elisabet Carnicé, on va desgranar en cada presentació de colla els detalls de les vestimentes, els ornaments de les gegantes, l'autoria de les diferents imatgeries i altres curiositats, com les alçades dels gegants de Calaf. Va comentar, per exemple, que Calamandra fa tres metres i el Jaume, 3 metres 65 centímetres. En el moment de l'entrada de colles hi havia més de 600 persones a plaça.

Les colles de geganters i grallers que van participar a la cercavila dels 25 anys van ser la Colla de Geganters i Grallers de Navarcles, Geganters i Grallers de Manresa, Colla de Geganters El Brut i la Bruta de Torà, Colla gegantera El Pinar, Gegants d'Ossó de Sió, Grallers i Geganters dels Prats de Rei, colla de Sant Joan de Vilatorrada SCCR La Verbena, Colla de Geganters del Comú de Montmajor, Colla de Geganters i Grallers Els k+sonen i els Geganters i Grallers de Copons.

La celebració es va fer coincidir amb la celebració de la diada del patró de Calaf, Sant Jaume, que va ser dijous passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook