En la mateixa sessió, l'Ajuntament d'Igualada va votar per unanimitat una moció de suport a l'Ateneu que demana el traspàs de titularitat de l'escola a la Generalitat. D'aquesta manera, el centre deixaria de ser concertat per ser públic. Tot i que l'Ateneu té una secció de P3 a 6è de primària i una altra d'Escola Bressol, la petició només fa referència a la part de primària. La Generalitat no es fa càrrec de les etapes que no són d'escolarització obligatòria. Si l'Ateneu també es volgués desprendre de la bressol hauria de ser l'ajuntament qui se'n fes càrrec.

En la moció no resolutiva presentada per Igualada-Som-hi, el ple acorda donar suport a la iniciativa, es compromet a fer l'acompanyament necessari al centre educatiu per al canvi de titularitat i ofereix un posicionament proactiu del consistori igualadí davant del departament d'Educació per a la inclusió de l'escola de l'Ateneu Igualadí a la xarxa d'escoles públiques, per a la millora del «repartiment equitatiu d'alumnes» a la ciutat i per «lluitar contra la segregació escolar».

Jordi Cuadras, portaveu d'Igualada Som-hi, va afegir que la força política és partidària que la capital anoienca guanyi una sisena escola pública i una quarta escola bressol. Al seu torn, Enric Conill, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), també va subratllar la conveniència que les dues línies d'escolarització fossin públiques, va instar els grups a no fer de l'escola un focus per a la «batalla política», demanant «poc soroll» per a un tema de ciutat i va comentar que, en tant que el conseller d'Ensenyament és d'ERC, li constava ja una primera reunió programada entre l'escola i la Generalitat. Cuadra va voler recordar que la moció es plantejava com a acord de ciutat, no com una «batalla política». Neus Carles, de Poble Actiu, va assenyalar que la votació de la moció no contemplava la línia d'escola bressol de l'Ateneu Igualadí i l'alcalde d'Igualada Marc Castells va destacar el missatge d'unanimitat que s'enviava al departament d'Educació per part del consistori, va assenyalar que en la situació actual era inviable econòmicament la construcció d'una nova escola bressol i va manifestar que calia estudiar la viabilitat per municipalitzar el servei d'escolarització dels 0 als 3 anys de l'Ateneu Igualadí.

Poble Actiu va voler presentar també una moció per a l'Escola Bressol, però no va ser acceptada. Neus Carles va criticar la secretària municipal, Ivonne Carné, i aquesta en va justificar la decisió.