Representants del departament de Justícia de la Generalitat han explicat als alcaldes del Baix Llobregat Nord que els jutjats 4, 5 i 7 de Martorell «es reubicaran provisionalment» en un nou espai. Aquesta decisió s'inclou en un projecte de més abast que és la construcció d'un nou edifici judicial que hauria de començar a aixecar-se el juliol del 2022, d'aquí a tres anys. La jutgessa degana havia reclamat insistentment millores perquè considerava que amb els problemes que hi havia als jutjats no es podia treballar.

L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, que va ser un dels assistents a la trobada ha valorat positivament que la Generalitat mogui fitxa per millorar les instal·lacions del partit judicial de Martorell. «Que hi hagi plans en marxa sempre és una bona notícia», ha assegurat.

Riera veu amb bons ulls la construcció d'uns nous jutjats a Martorell. La trobada de Martorell amb alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen part del partit judicial i Generalitat de Catalunya s'ha fet aquesta setmana i ha tingut la presència de Joan Abad, secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia de la Generalitat, i María Pérez, subdirectora general de Patrimoni, Obres i Serveis de la Generalitat. L'objectiu era facilitar als alcaldes i alcaldesses de la zona informació sobre la construcció del nou Palau de Justícia, que es començarà a construir a Martorell el juliol del 2022, així com exposar les inversions que s'han fet fins ara als locals que acullen els diversos jutjats del municipi, que tenien problemes de manteniment.

Els representants del departament de Justícia van recordar la inversió de 8 milions d'euros per construir els nous jutjats a un dels solars de Can Carreras, al costat de l'estació Marotrell-Central dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). La cessió del terreny per part de FGC al departament ja s'ha realitzat, així com també les modificacions urbanístiques pertinents per tal de poder-hi edificar. La partida d'inversió ja està consignada. Les obres s'iniciarien el juliol del 2022 i tindrien una durada de vint mesos. El nou edifici hauria d'estar operatiu el març del 2024.

Amb el nou Palau de Justícia, es passarà dels poc més de 2.000 metres quadrats de superfície que tenen actualment els jutjats, a uns 5.000 metres quadrats.

El 16 i 17 de febrer passats hi va haver un problema d'aigua i el Consell General del Poder Judicial va exigir mesures al Govern català, a qui acusava de no fer les inversions necessàries per al manteniment d'instal·lacions judicials.