L'Ajuntament de Martorell i la Fundació Arc de Sant Martí formaran una vintena d'aturats perquè puguin atendre persones amb discapacitat intel·lectual.

L'Ajuntament de Martorell finançarà a través del programa «Formació a mida» de la Diputació de Barcelona un curs gratuït que es durà a terme aquest setembre del 2019 amb la Fundació Arc de Sant Martí, que contractarà com a mínim el 50% de les persones participants. L'Ajuntament de Martorell, a través del centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i la Fundació Arc de Sant Martí, ha sol·licitat el programa, emmarcat en el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, que consisteix en una línia de finançament que la Diputació posa a disposició dels ajuntaments per poder desenvolupar actuacions de capacitació, les quals s'han dissenyat a mida de les necessitats de les empreses. Alhora, les empreses es comprometen a contractar persones en situació d'atur inscrites als serveis locals d'ocupació (SLO).

A través d'aquest programa la Fundació Arc de Sant Martí formarà 20 persones aturades de Martorell en l'àmbit de l'atenció a persones amb discapacitat in-tel·lectual i del desenvolupament, i contractarà com a mínim el 50% de les persones que hagin rebut aquesta formació de 32 hores.

Els requisits per poder accedir a aquesta formació són, entre d'altres, tenir formació en l'àmbit sociosanitari o atenció a la dependència (mestres, educadors, integradors socials, infermeria, entre d'altres).