06 de agost de 2019
06.08.2019

Els Hostalets promou activitats amb joves migrants que ha acollit al poble

La iniciativa ha buscat integrar adolescents que arriben sols i que han estat allotjats a l'alberg

05.08.2019 | 23:30
Una de les activitats realitzades durant la campanya que s'ha portat a terme

La regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola i l'Àrea Jove del Consell Comarcal de l'Anoia han promogut aquest estiu la campanya Trenquem barreres! Sorgida arran de la coneixença que durant el mes de juliol joves que migren sols farien una estada a l'alberg de Can Roviralta, el projecte ha buscat conèixer, conviure i compartir amb aquests joves, per saber quina és la seva realitat de primera mà, sense opinions basades en prejudicis.

A través del programa, l'objectiu dels Hostalets ha estat vincular-se amb ells, tractar-los com a un grup de joves més del poble, sense tenir en compte cap altra consideració, una interacció que valoren com un èxit.

Trenquem barreres! va començar amb una tertúlia participativa amb professionals coneixedors de la realitat dels joves que migren sols, amb els responsables del centre residencial on conviuen els joves i amb la ciutadania del municipi. Els participants hi van poder exposar les seves idees i fer les preguntes que van creure convenients. Entre altres temes es va parlar dels motius pels quals aquests joves han de migrar del seu país de procedència i s'han d'adaptar a una realitat totalment diferent en un país en què se'ls considerats immigrants.

Una comissió creada per un petit grup de joves del municipi ha promogut tres activitats organitzades amb l'objectiu de fomentar la interacció de tot el jovent que durant les darreres setmanes ha estat vivint als Hostalets de Pierola, independentment de la seva procedència. Les activitats han estat un taller de percussió, un torneig de futbol i una gimcana jove.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook