Vilanova del Camí ha estrenat un nou vial de connexió entre l'enllaç de Vilanova nord fins a la ronda sud d'Igualada. Aquest vial permet millorar la connectivitat de la trama urbana dels barris de la Pau i de Santa Llúcia, tant amb la ronda sud com amb Barcelona.

Els treballs han consistit en la construcció d'un nou vial a partir del perllongament del carrer dels Fusters de Vilanova del Camí, que connectarà amb una de les rotondes que formen l'enllaç Vilanova nord de la ronda sud d'Igualada.

El nou vial té una longitud de 175 metres i una amplada de 10 metres, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres i vorals d'1,5 metres cadascun.

L'obra s'emmarca en un conveni de col·laboració que ha estat signat entre el departament de Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de Vilanova del Camí, acord que ha disposat d'un pressupost de 390.000 euros.

Els treballs s'inclouen en el conjunt de les actuacions engegades per la conselleria de Territori de la Generalitat amb la finalitat d'optimitzar la ronda sud d'Igualada, millorar-ne l'accessibilitat i afavorir la mobilitat en els municipis de l'entorn.