Martorell comença demà una festa major concentrada en només tres dies, però que presenta més d'una trentena de propostes lúdiques i culturals. Un programa en què predominen les activitats d'arrel popular i tradicional, els concerts i els espectacles, amb la intenció d'arribar a tots els públics.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, defineix la festa com a «variada i pensada per a gent de totes les edats i condicions. Tothom hi ha de trobar alguna cosa que li agradi».

La festa arrencarà demà a la tarda amb el pregó que pronunciarà l'il·lustrador martorellenc Oriol Malet. En tres dies es concentraran 33 activitats d'oci i cultura. Dels concerts, destaquen «les nits petarda i superpetarda i el concert d'Oques Grasses, especialment penst per arribar a un sector de públic molt ampli. Els italians Baciamolemani completen el cartell, juntament amb Q Voce, presents al concert vermut.

Dins el bloc d'activitats d'oci, el regidor destaca el Holi Festival, la festa amb pols de colors i música, que es farà a la plaça de les Cultures per donar visibilitat a l'Espai Jove, «un equipament que funciona des de fa mesos i que també proposarà activitats».

La tradició tindrà un pes important amb les colles de cultura popular i la Festa Major Petita, Cercanit, correfoc, sardanes i mostra de balls.

Hi haurà espectacles al carrer -La Belluga Paüra i La Industrial Teatrera-, cinema a la fresca i les ja habituals visites teatralitzades a L'Enrajolada Casa-Museu Santacana i el Museu Municipal Vicenç Ros.