Igualada arrencarà demà una festa major que fins al dilluns següent (26 d'agost) oferirà un programa amb més de 150 propostes pensades per a tot tipus de públics. D'entre totes les activitats, destaca especialment l'oferta musical, com ara els concerts del cantant mallorquí de balades romàntiques Lorenzo Santamaria; i les versions de Bruce Springsteen del popular comunicador Manel Fuentes. La música catalana també tindrà protagonisme, amb un programa doble amb Dr. Prats i Obeses al Parc Central. La jove cantautora Suu, guanyadora del premi Enderrock de la crítica a millor artista revelació, presentarà a Igualada el seu àlbum de debut, Natural.

Les cercaviles, correfocs i actes tradicionals són l'altre gran pilar de la festa. En destaca, el divendres 23, la tronada i la desfilada de vigília del sant i, per culminar, l'espectacle d'inici del correfoc a càr-rec del grup Mal Llamp, amb motiu dels 30 anys de l'entitat. Dissabte es farà la tradicional cercavila i la processó del sant.

Demà al vespre la Coll@nada donarà el tret de sortida a les seves activitats amb el seu pregó i el sopar de colles i amigues de la festa amb què inauguraran el Territori Festiu. L'endemà, dimarts, tindrà lloc al Saló de Sessions de l'Ajuntament la presentació del tabaler, que enguany serà Roger Teixé Escura; l'estampa del sant, d'Albert Vendrell, i de l'entitat portadora del penó de la ciutat, que serà la coral Gatzara amb motiu del seu 50è aniversari. La jornada acabarà amb cinema a l'aire lliure al Parc Central.

Dimecres hi haurà l'oportunitat d'acompanyar la imatgeria festiva de la ciutat en la cercavila que protagonitzaran des de la Casa de la Festa fins a la plaça de l'Ajuntament, amb la participació de nombroses entitats i, a l'arribada, els balls de lluïment i lliurament del ram i d'un mocador a la geganta.

La tarda de dijous 22 es farà l'acte institucional d'homenatge a Carlos Miguel Solá, actor de cine igualadí, en què es farà un repàs de la seva trajectòria al Saló de Sessions. Un altre actor, el popular Toni Albà, protagonitzarà el pregó de Festa Major Habemus Festum a la plaça de l'Ajuntament. Tot seguit, Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries recordaran cançons de la seva trajectòria al mateix espai. Divendres se celebrarà el trasllat de la imatge de sant Bartomeu, patró de la ciutat, des de l'església del Roser fins a la basílica de Santa Maria, acompanyat de nombroses entitats. Al vespre hi haurà tast a les barraques al Rec i sopar popular de tapes a la plaça de Pius XII.

Dissabte 24 hi haurà activitats esportives, i al migdia, el Fes-ta el dinar a la Rambla de Sant Isidre. A les 6 de la tarda es farà la cercavila tradicional i, a les 8 del vespre, la processó de Sant Bartomeu. I els castellers seran els grans protagonistes el diumenge 25, amb la diada que reunirà la colla local, els Moixiganguers, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Capgrossos de Mataró. Al vespre, l'Orquestra Metropol farà el concert de festa major a la plaça de l'Ajuntament.

L'últim dia de la festa, dilluns 26, es farà la cercavila menuda, les havaneres al Parc de l'Estació Vella i les sardanes a la Rambla de Sant Isidre. A la nit, la festa acabarà el piromusical al Parc Central.

La imatge del cartell d'enguany va ser el resultat d'una marató de disseny que va organitzar l'escola municipal d'art i disseny La Gaspar. Els autors han estat Claudia Hohnhaussen i Aaron Soriano, tots dos alumnes de primer del cicle formatiu de grau superior de Gràfica Publicitària de La Gaspar.