23 de agost de 2019
23.08.2019
Regió7

Òmnium estrena nova seu a l'Anoia, ubicada en un dels edificis més simbòlics d'Igualada

La inauguració va tenir la presència del vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri Ja són més de 3.000 els associats a la comarca

22.08.2019 | 23:33
Marcel Mauri i Marc Castells conversen davant de la nova seu d'Òmnium Anoia a Igualada

Amb una nombrosa assistència i amb la presència del vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, Òmnium Anoia va inaugurar dimecres al vespre la seva nova seu. El lloc escollit ha estat l'actual Empremta, al carrer Santa Maria, número 12, un espai polivalent de la família Acebedo que a partir d'ara serà punt d'atenció per als socis i simpatitzants de l'entitat. La seu forma part de l'edifici més antic documentat de la ciutat d'Igualada, un fet que el president d'Òmnium Anoia, Pere Joan Vinós, posava en relleu que, «per la història que té i pel que representa, per a nosaltres ha estat un somni». Vinós va celebrar que l'Empremta, un espai dedicat a activitats i que ha programat «infinitat d'exposicions» sigui ara seu de la secció anoienca d'Òmnium, mantenint els objectius de la iniciativa de l'Empremta, amb les lluites compartides i la confluència d'objectius que practica Òmnium.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, va anunciar que actualment l'entitat ja ha superat els 175.000 socis, i s'ha convertit en una de les associacions més grans d'Europa. A la comarca ja supera els 3.000. Va recordar que caldrà estar amatents a la sentència del «judici vergonyós» de la causa contra els dirigents polítics independentistes i presidents d'associacions empresonats.

També va voler recordar tots els encausats i els professors i professores que «van treballar la reflexió sobre els fets succeïts durant l'1-O a les aules», en el que va definir com un «exercici de pensament crític» que els ha suposat estar immersos en processos judicials durant més de dos anys.

Mauri va fer una crida a participar de nou massivament durant el proper 11-S i en declaracions a Regió7 ha dit que «estarem preparats per respondre la sentència sigui abans o després de l'11-S. No especulem sobre el fet que l'enunciïn en un moment o altre», fent referència al dubte sobre si el poder judicial emetrà sentència abans o després de la Diada.

Finalment, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va voler subratllar el paper cabdal que Òmnium i altres entitats tenen per treballar pels objectius sobiranistes. I en relació amb la nova seu d'Òmnium Anoia va destacar els paral·lelismes històrics entre un edifici que formava part de les muralles d'Igualada i la tasca d'Òmnium Anoia per «tirar endavant el projecte de país».

La seu estarà oberta gràcies al voluntariat, de dimarts a divendres, de les 7 a poc abans de 2/4 de les 9 del vespre. Durant els períodes en què hi hagi exposicions, l'horari es modificarà. Actualment es pot visitar fins al 31 d'agost l'exposició «Judici a la Democràcia. Els drets perseguits».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook