El regidor d'Esparreguera Francisco Aguilar ha deixat el seu grup de Ciutadans i passarà a ser regidro no adscrit. Era el número 2 de la llista electoral de Ciutadans a les darreres eleccions municipals. Per un error, en una primera informació es va indicar que s'integraria al govern del socialista Eduard Rivas.

La formació d'Albert Rivera últimament ha vist com alguns representants de pes del seu partit han abandonat la formació per la discrepància amb la línia que ha pres, pel seu clar posicionament cap al sector més de dretes de l'estat. La d'Aguilar és una renúncia al partit de l'àmbit municipal.

Ciutadans ha reclamat l'acta de regidor a Aguilar, però la voluntat d'aquest no és abandonar la política, sinó continuar representant els electors que el van votar però des d'una altra posició ara. En els propers dies, el govern municipal ha de reajustar els òrgans col·legiats per atorgar noves representacions.

Francisco Aguilar, que va ser regidor de Ciutadans durant el mandat anterior i es va presentar a les eleccions municipals del 26 de maig passat per aquest partit, ocupant el número dos de la llista, ha explicat a Ràdio Esparreguera que ha pres aquesta decisió «per diferents motius, encara que el principal és la deriva política del partit, que ha passat de ser un partit centrista a convertir-se en una formació totalment de dretes». Aguilar reconeix que els resultats electorals, inferiors a les seves expectatives, també han tingut a veure amb la seva decisió. Ciutadans va obtenir, el 26 de maig passat, uns resultats pràcticament iguals als de les eleccions del 2015: va perdre 20 vots i en va obtenir 888, i va quedar en la mateixa posició que quatre anys abans.

Aquesta decisió de Francisco Aguilar deixa el grup municipal de Ciutadans amb només un regidor, Josep Maria González i, a banda del que suposa de debilitat per al grup, també té efectes econòmics en les aportacions que rep el grup en concepte de representats electes, segons s'explicava en el web municipal d'Esparreguera.