L'helicòpter que retransmetia l'etapa de la Vuelta que dissabte de la setmana passada va tenir el seu final a Igualada va posar al descobert una plantació de quaranta plantes de marihuana que eren en un terrat del carrer Lleida de la capital de l'Anoia.

Segons va avançar ahir a la tarda la versió digital del diari Ara i van explicar fonts municipals, dijous la Policia Local havia estat alertada per alguns veïns que a l'immoble hi havia uns okupes que estaven buidant el pis on s'estaven i deixaven els mobles i diferent material als contenidors de davant l'edifici.

Els mateixos veïns d'aquest immoble també van alertar la policia local que hi havia plantes de marihuana al terrat -40 en total- però van considerar que l'actuació no era urgent i van traspassar el cas als Mossos d'Esquadra. Van ser agents d'aquest cos els qui ahir al matí van decomissar les plantes en qüestió després que aquestes ja haguessin sortit per televisió.

D'altra banda, les mateixes fonts recordaven que no és habitual que en els finals d'etapa de curses com la Vuelta es facin plans aeris tan llargs del grup d'escapats com es van fer en l'etapa de dissabte. En aquest cas va ser així, concretaven, perquè la moto en la qual anava el càmera que seguia el grup de ciclistes capdavanters va tenir un accident -de poca gravetat- que li va impedir poder seguir el grup. Aquest fet va propiciar que en el tram final de l'etapa hi hagués aquests llargs plans aeris de la cursa -les càmeres fixes només estan instal·lades en la recta final on hi ha la mateixa línia de meta- i que a part d'aquesta plantació de marihuna també es posessin al descobert altres dels secrets que s'amaguen al capdamunt de les cases i també dels interiors d'illa d'Igualada i que només coneixen els seus veïns.

L'alemany Nikias Arndt va ser el primer a creuar la línia de meta d'una etapa que va sortir de Valls i que tenia el punt final a l'avinguda Catalunya d'Igualada, i va sumar un total d e166,9 quilòmetres de recorregut.