L'Auditori de la Casa de la Cultura d'Olesa de Montserrat va ser l'escenari ahir de l'acte d'inauguració del curs escolar 2019-2020 del municipi. Com és tradició, els docents que s'han jubilat de cara a aquest any van rebre un homenatge per part de tots els assistents. Es tracta de Raül Collado, de l'institut Creu de Saba, Lucía Orta, de l'escola Escolàpies d'Olesa, i Soledad Moreno, de l'institut Daniel Blanxart.

L'acte va ser presidit per la nova regidora d'Ensenyament d'Olesa, Lourdes Vallès, que va encoratjar el gran nombre de docents que es trobaven a la sala a donar classe «mantenint la coherència amb com són com a persona». Vallès també va voler destacar la importància dels mestres i professors en l'etapa de creixement i de formació dels joves: «Els alumnes sempre agafen les millors aptituds dels professor», va dir.

La inspectora del departament d'Ensenyament de la Generalitat, Eulàlia Casanovas, va pronunciar un discurs acompanyat de fragments del llibre La incertesa, de Jaume Cabré, i va reflexionar sobre la llei del mínim esforç que sovint «envolta l'alumnat».

Casanovas també va destacar la dificultat en l'aprenentatge com un aspecte positiu i va assegurar que sovint cal que l'alumne s'enfronti a la frustració per arribar a aprendre. L'acte també va incloure la conferència «Família i Criatures», a càrrec de Miquel Àngel Alabart.