El grup municipal d'Igualada Som-hi (PSC-Comuns-Igualada Oberta) assegura que l'alcalde de la ciutat, Marc Castells (Junts per Igualada), ha canviat de posició sobre la creació de la quarta escola bressol pública. El regidor portaveu de la formació d'esquerres i progressista, Jordi Cuadras, va explicar ahir que «celebrem que Castells sigui conscient que està en minoria i que això li faci escoltar les propostes de l'oposició. Valorem que allò que abans de l'estiu assegurava que no era prioritari, després de la nostra pressió estigui disposat a considerar-ho. És un primer pas».

Marc Castells va explicar que, si Cuadras vol que l'escola bressol de l'Ateneu passi a ser municipal, el que cal és que voti a favor de la proposta de pressupostos del seu govern. Cuadras va explicar ahir que «l'escola bressol per si sola no és una moneda de canvi. Si la vol vincular al pressupost, aleshores això agafa una altra dimensió i tenim propostes concretes del nostre programa per demanar-li».

En aquest sentit, Igualada Som-hi, a més demanar la creació d'una nova escola bressol municipal, també reclamarà construir nou habitatge públic per garantir un accés a l'habitatge per a tothom, en un moment en el qual a la ciutat hi ha una pujada dels preus del lloguer. Cuadras planteja fer-ho amb la reactivació de la promotora municipal d'habitatge PIMHA, que, des que governa Castells, no ha impulsat cap promoció pública: «Ho portàvem al nostre programa electoral i ho exigirem al govern. Cal nou habitatge públic a la ciutat i mesures per rehabilitar els pisos buits i degradats».