L'equip de govern de Vilanova del Camí ha hagut de modificar els acords de sous i indemnitzacions de regidors perquè un informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament posava en dubte la legalitat del pagament de 550 euros a la regidora Laura Pavón per cada assistència a la Junta de Govern. Pavón hi assistia com a convidada, però no formava part del cinc representants legals que va nomenar l'alcaldessa, la també socialista Noemí Trucharte. Amb el canvi, la regidora passa a tenir una assignació de sou, amb una jornada reduïda i una retribució de 7.700 euros anuals. L'acord es va presentar i aprovar en la sessió plenària de dilluns al vespre, amb el vot de qualitat de l'alcaldessa, ja que els partits de l'oposició hi van votar en contra i Junts x Vilanova es va abstenir.

Aquest punt es va presentar, segons Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí, per sortir de la situació alegal respecte del cobrament d'aquestes indemnitzacions, després d'haver rebut un informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament que resolien com a no recomanable aquesta pràctica. Per a l'alcaldessa i també advocada, la decisió presa «no és il·legal» perquè en aquest cas «cap llei prohibeix una indemnització». Va comparar la situació amb errors tècnics com els succeïts durant la legislatura passada, on a algun regidor de l'oposició se li van ingressar indemnitzacions de més per haver assistit a un nombre de plens superior als que en realitat havia assistit.

Segons ha respost Francisco Palacios, de Vilanova Alternativa (VA!), el concepte d'alegalitat descrit per Trucharte no s'ajusta al què sí que ve descrit per llei, segons la qual tenen dret a cobrar els 5 regidors titulars de la Junta de Govern: «Vostè no s'explica bé», va dir-li a Trucharte. Palacios, que, junt amb la resta de forces de l'oposició va defensar el treball remunerat dels regidors del consistori, va lamentar que «novament» el ple serveixi per encarrilar decisions de govern preses en plens anteriors que, per un motiu o altre, en aquest cas, l'informe negatiu dels serveis jurídics, no s'han fet amb el consens adient ni amb tota la informació donada a l'oposició.

Per a Vanesa González, exalcaldessa i portaveu del grup municipal Vilanova 365 (V365), la qüestió no ha estat un error tècnic, perquè una cosa és que un tècnic s'equivoqui entrant un número d'assistències a plens, on després es tornaven els diners, que «sabent que algú no forma part de la Junta de Govern, cobri. No és el mateix»,va insistir.