Els equips de l'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) de l'ICS Catalunya Central a l'Anoia han organitzat un acte d'alletament públic el proper dimecres, 9 d'octubre. Es tracta d'un dels actes inclosos en la commemoració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

Durant tota la setmana, llevadores i mares participaran en activitats dedicades a la promoció de l'alletament dels nadons amb la let de les mares. Amb el lema «Apoderem-nos. Fem possible la lactància materna», aquesta celebració es du a terme a més de 170 països d'arreu del món. En el cas d'Igualada, els actes començaran el dilluns 7 d'octubre al matí amb la lectura del manifest i una passejada popular i s'allargaran durant tota la setmana.

Entre d'altres propostes relacionades amb els nadons, hi ha: tallers sobre portament, zumba i elaboració de barrets de ganxet, i xerrades sobre temes tan diversos com les crisis de la lactància, la higiene oral dels nadons, la incorporació al món laboral, i la introducció a l'alimentació complementària. I dimecres a la tarda, la trobada popular d'alletament, en què l'organització «convida totes les mares a participar i alletar-hi els seus nadons».

Un altre dels actes destacats de la setmana serà el Grup de Lactància que es farà el dijous dia 10 d'octubre, de 3 a 5 de la tarda, al Casal del Passeig, en què compartiran experiències les famílies que hi assisteixen habitualment amb d'altres que encara estan esperant el seu nadó.