La II Jornada d'Aviació Adaptada de l'aeròdrom Igualada-Òdena va fer que 115 persones amb discapacitat reconeguda poguessin viure l'experiència de volar en un petit aparell, o ultralleuger o planador. En l'experiència que es va fer dissabte hi van participar 35 pilots, 100 voluntaris i diverses entitats públiques i empreses privades del territori que s'hi van implicar.

A partir de les 10 del matí, el cel igualadí es va anar omplint d'avionetes i de persones que per una estona van gaudir de la llibertat de moviment sense barreres, una sensació que només al cel es pot experimentar.

Per a l'ocasió es van aconseguir 20 aeronaus, propietat de pilots, que a nivell personal van oferir les seves avionetes i les seves hores de vol «per fer realitat una il·lusió: que persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, orgànica o intel·lectual poguessin gaudir del plaer de volar», segons han explicat fonts de l'organització.

Enguany, dos dies després d'obrir-se les inscripcions, l'organització ja va veure que seria un èxit de participació. Es va gairebé doblar el nombre de vols de l'any passat. Aquest alt nivell de demanda ha provocat que l'organització estigui valorant com ampliar l'activitat.

Carlos de Albert, president d'Aviació Adaptada, explicava que «la solidaritat» fa aconseguir l'objectiu de la jornada, que «no és un altre que apropar el món de l'aviació al món de la discapacitat i aconseguir que les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del plaer de volar».