El nou equip de govern de l'Ajuntament d'Òdena, format per una llista de l'òrbita d'ERC, ha anunciat una pujada de la càrrega impositiva per tal de poder fer front a les diferents partides de despesa previstes i a un impagament per part de la Generalitat de 900.000 euros. Els republicans de Fem Òdena hi van votar a favor, Òdena Progrés es va abstenir, que és la posició per possibilitar com a mínim que els pressupostos passin l'examen dels regidors. Els membres d'Òdena a fons hi van votar en contra. El govern ha definit la proposta i els increments com una acció «responsables i necessàries».

Segons ha explicat el govern municipal, aquestes són «unes ordenances fiscals responsables, que inclouen les actualitzacions necessàries per garantir la sostenibilitat dels serveis públics i començar a recuperar la salut financera de la institució. I és que la gestió econòmica dels darrers mandats ha dut a un debilitament de les arques municipals: n'és un bon exemple el romanent de crèdit, que s'ha anat reduint any rere any i que, si el 2011 era de més de 200.000 euros, l'estimació per a aquest 2019, si no es prenen mesures de contingència, és que acabi sent negatiu».

El govern justifica l'increment pel fet que l'augment de l'IPC en les ordenances i preus públics no s'ha aplicat regularment en cada exercici, s'han incrementat les despeses en subministraments, conservació i personal tècnic, s'ha obert un nou servei de biblioteca, s'arrossega un endeutament del Pla de Barris i s'ha de fer front a un excessiu cànon de rebuig, l'impost que es paga per dipositar les escombraries a l'abocador. I, a més, la Generalitat de Catalunya deu al consistori odenenc més de 900.000 euros. Tot plegat ha dut l'Ajuntament a una situació que, el govern de Fem Òdena defineix de «delicada».