13 de octubre de 2019
13.10.2019
Regió7

Igualada posa música a la celebració local del Dia de la Salut Mental

El proper dia 19, la capital de l'Anoia fa la commemoració amb un concert de jazz

13.10.2019 | 00:13

El dia 10 d'octubre es va commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, enguany dedicat a visibilitzar l'abast de la mort per suïcidi i a impulsar iniciatives per prevenir-lo i trencar el tabú que encara l'envolta. A Igualada, els actes s'han desplaçat al proper dissabte 19.

Amb el lema #Punticoma, des del departament de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament, conjuntament amb la delegació de l'Anoia de l'Associació Salut Mental Catalunya i les biblioteques de l'Anoia, s'ha organitzat un programa que tindrà l'acte central el dissabte 19 d'octubre a les 7 de la tarda, a la plaça de l'Ajuntament, amb la celebració de «Música per la salut mental», que inclourà l'actuació d'Igualada Latin Jazz Band, la lectura d'un manifest i la il·luminació del punt i coma.

El programa també inclou, cada divendres, l'espai «Emociona't», amb contes especials sobre la salut mental, a la Biblioteca El Safareig de Capellades. Aquesta setmana ja s'han fet diverses activitats i n'hi ha d'altres de previstes, com ara la conferència sobre musicoteràpia, a càrrec d'Elena Tan i Luis Lema, aquest dijous, a la Biblioteca Central d'Igualada, o el taller de la literatura com a font de benestar social, a càrrec de Calidoscopi Cultura, a la Biblioteca L'Atzavara d'Òdena.

La programació inclou clubs de lectura i de literatura i cinema, tallers i xerrades, una jornada sobre joves i salut mental, conferències i una mostra de llibres i revistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook