15 de octubre de 2019
15.10.2019

Barraques Go! convida a visitar les barraques de pedra seca de l'Anoia

El Consell comarcal dur a terme la iniciativa per fer promoció del passat de la vinya al territori

15.10.2019 | 19:38
Barraca de Castellolí

Del 19 d'octubre al 17 de novembre es torna a organitzar una edició de Barraques Go! a l'Anoia, un concurs per descobrir el paisatge agrícola de la comarca de l'Anoia. Es tractar de "caçar" barraques de pedra seca i guanyar premis per a tota la família. Enguany, el primer premi serà un vol amb Globus amb l'empresa Kon-Tiki, per a 4 persones. El projecte està impulsat pel Consell Comarcal de l'Anoia, els ajuntaments de Castellolí, Vallbona d'Anoia i La Torre de Claramunt i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La proposta d'enguany fa néixer es rutes de recerca fotogràfica a Castellolí, Vallbona d'Anoia i la Torre de Claramunt, tres municipis situats al sud de la comarca de l'Anoia. Els guanyadors que completin totes les rutes i tothom que hi participi tindrà premi assegurat amb els més de 500 obsequis que es repartiran entre tots els participants, com estades en cases rurals, àpats gastronòmics en restaurants de la zona, visites a cellers i productes artesanals del comerç local.

Les barraques de pedra seca formen part del patrimoni agrícola del territori i es troben escampades entre camps, a peu de camí i pels entorns boscosos del territori. Són construccions característiques de la zona, lligades al seu passat rural i al món de la vinya. A l'Anoia són un més dels molts elements que conformen la riquesa patrimonial de la comarca, com els castells de frontera, els paisatges rurals o els petits pobles i nuclis amb encant. Gràcies a aquest joc podreu explorar el paisatge singular de les Valls de l'Anoia, properes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i amb la muntanya de Montserrat de fons.

Per apuntar-s'hi s'ha de descarregar l'App de Natura Local, registrar-se i seguir les rutes per camins i pistes forestals proposades per Barraques Go! assenyalades amb un diamant. Baixar-se l'App i registrar-se és totalment gratuït i les caminades es poden fer qualsevol dia, ja siguin festius o entre setmana. I a part de descobrir on s'amaguen les barraques de pedra seca, Barraques Go! ofereix l'oportunitat de visitar els pobles de Castellolí, Vallbona d'Anoia i la Torre de Claramunt, tres nuclis antics carregats d'història i encant, que preserven el comerç de proximitat i el producte local elaborat de forma artesanal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook