24 de octubre de 2019
24.10.2019

L'Ajuntament d'Igualada proposa que el taller Àuria sigui Creu de Sant Jordi

El govern local destaca la tasca de la cooperativa en suport a persones amb dificultats especials

23.10.2019 | 23:58
Presentació de la proposta perquè Àuria sigui Creu de Sant Jordi

L'Ajuntament d'Igualada proposarà al departament de Cultura de la Generalitat l'atorgament de la Creu de Sant Jordi al Taller Àuria Cooperativa, SCCL, per la seva trajectòria com a empresa d'economia social i la seva tasca de suport a les persones amb dificultats especials, risc d'exclusió social o vulnerabilitat. La petició es fa de cara a la propera convocatòria dels reconeixements.

La proposta, que ha de ser aprovada en la propera sessió del ple municipal, va ser presentada ahir per l'alcalde, Marc Castells (Junts x Igualada), i la presidenta i el gerent del Taller Àuria, Teresa Maria Jorba i Miquel Canet.

Castells va destacar que el Taller Àuria ha esdevingut un referent a Igualada i al país en el suport a les persones amb dificultats especials i en el repte de garantir-los la qualitat de vida i la inserció laboral amb criteris d'innovació. «Àuria és un model que ens enorgulleix com a ciutat i creiem que la Creu de Sant Jordi farà palès que ens enorgulleix com a país».

L'alcalde també va subratllar que fins ara les entitats igualadines distingides amb la Creu de Sant Jordi han estat totes de l'àmbit cultural, però «ara fem un pas més, en l'àmbit social, per al reconeixement de totes les persones que a casa treballen per aconseguir que també les persones amb dificultats importants puguin tenir una vida digna». Castells va destacar la feina d'Àuria a Igualada i a la comarca.

De la seva banda, Miquel Canet va fer ahir un repàs de la trajectòria del Grup Àuria i va destacar que «hem convertit persones sense drets en persones que retornen a la societat tot el que els dona i més».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook