La companyia Endesa inicia aquesta setmana la retirada de la línia elèctrica dels carrers Prínceps d'Espanya i Joan XXIII del barri de la Plana. La intervenció «es fa deu mesos després d'haver acabat les obres de la fase número 1 del pla de reforma urbanística integral», segons han explicat fonts municipals.

La reurbanització duta a terme en aquests dos carrers ja preveia que les línies aèries desapareixerien i passarien soterrades, el que deixa una imatge molt més endreçada de les poblacions.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Esparreguera, Rogeli de la Cruz, ha explicat a l'emissora municipal, Ràdio Esparreguera, que «el govern ha estat insistint constantment a la companyia elèctrica per tal que dugui a terme la seva part de l'obra. Finalment, vàrem demanar una reunió amb el màxim responsable d'operacions d'Endesa per exigir un compromís i una data».

La intervenció consistirà a retirar els pals i cables de l'antiga instal·lació elèctrica i connectar la nova xarxa soterrada amb les preinstal·lacions particulars.