Ramon Maria Fitó, exalcalde de Calonge de Segarra, va morir ahir als 69 anys després de lluitar contra una llarga malaltia. Fitó va ser alcalde de Calonge de Segarra durant cinc mandats, del 1987 fins al 2007, i posteriorment, del 2007 fins al 2011, va ser regidor de masies, agricultura, ADF i Ràdio Altiplà, amb el govern encapçalat per l'actual alcalde, Xavier Nadal.

En una nota feta pública ahir, l'Ajuntament de Calonge expressava el seu condol a la família i amics per la mort de Fitó, i també destacava la seva tasca com a alcalde del municipi. En aquest sentit agraïa la «gran feina» que va fer, perquè «sense dubte va contribuir en la millora i avenç de Calonge de Segarra». Entre les seves actuacions, el mateix consistori destaca la portada d'aigua a les masies i nuclis del municipi, la millora de camins, carrers i places, l'electrificació rural de diferents masies, la potenciació de les festes tradicionals calongines i la creació de Ràdio Altiplà.

En el seu primer mandat com a alcalde, el 1987, ho va fer com a independent, i la seva llista va aconseguir els cinc regidors del ple. En les eleccions següents, el 1991 ja ho va fer sota les sigles de Convergència i Unió, amb les quals va aconseguir, de nou, els cinc edils, un resultat que va repetir el 1995. Quatre anys després, tot i tenir només un regidor, també va repetir com a alcalde. En el seu últim mandat, CiU va obtenir dos regidors al municipi. Quatre anys després, es va presentar sotes les sigles d'ERC i va formar govern amb la formació de l'actual alcalde, Xavier Nadal.

Més enllà de la seva tasca al consistori i al municipi, Fitó també participava activament en diferents entitats i associacions culturals, sindicals, polítiques, civils i de lleure.

La vetlla tindrà lloc avui, a les 12 del migdia, a l'església parroquial de Santa Fe de Calonge de Se- garra.