vicepresident i responsable de l'àrea de Sostenibilitat i Territori del Consell Comarcal de l'Anoia, Santi Broch, apunta que «encara hi ha molta feina per fer, especialment pel que fa a la conscienciació de la ciutadania al voltant de la importància d'adoptar bons costums pel que fa a la recollida de residus». Broch s'ha felicitat per la millora en les dades conjuntes de la comarca, que l'atribueix directament a l'aplicació del porta a porta a bona part dels municipis.

Es mostra satisfet dels avenços i apunta que «la implantació dels nous models de recollida es va completar a mitjan any passat, de manera que aquest balanç només ha contemplat mig any amb el nou sistema en funcionament; els números de l'any 2019 segur que seran encara més positius».

L'Anoia ha incrementat el reciclatge el 13% respecte al 2018. L'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que va presentar, el 25 d'octubre passat a Manresa, el balanç de la gestió dels residus municipals de l'any 2018 en l'àmbit de les comarques centrals (l'Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, Osona i el Solsonès), considera que la millora es deu a la introducció de la recollida selectiva, que actualment es fa per al 50% del total de residus.