«Junts per Igualada dona suport al manifest de les entitats sobiranistes d'Igualada i comarca en què expressen el seu rebuig a la violència dels cossos policials des de la sentència del procés i demanen mantenir la mobilització pacífica i no violenta al carrer en contra de la decisió del Tribunal Suprem». Junts per Igualada va fer ahir un comunicat després que la setmana passada, amb el suport de Ciutadans, el grup municipal de la mateixa formació rebutgés al ple una moció que li presentava ERC i Poble Actiu. En aquella moció al ple es demanava la reprovació del conseller d'Interior, Miquel Buch, punt principal de desacord. La reacció de la formació postconvergent arriba, també, després que el moviment de les entitats sobiranistes d'Igualada i de l'Anoia fessin públic el seu rebuig a l'acció policial i la condemnessin en un manifest, que ara rep el suport d'aquest grup polític.

La moció insta l'Ajuntament d'Igualada a reprovar l'actuació de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra quan el dia 16 d'octubre va carregar contra els estudiants que protestaven de forma pacífica a l'A-2. Per un error, en una primera edició d'aquesta notícia s'incava que Junts havia pactat amb les entitats un acord, quan en realitat es tracta d'una declaració de suport al manifest del moviment social.

Per expressar aquest suport, el grup municipal de Junts ha anunciat que votarà a favor del contingut d'aquest manifest en la propera sessió del ple municipal. El manifest ha estat consensuat per les entitats sobiranistes igualadines, La Coll@nada, ANC Anoia, Gent Gran per la República, Súmate, el Casal Popular El Foment, CDR i Òmnium Cultural Anoia.

Junts per Igualada també va portar una moció al darrer ple municipal sobre aquest tema, i va tenir un suport ampli. Junts posava en valor el comportament cívic i sol·licitava al Govern de la Generalitat que obrís una investigació i aclariment de qualsevol possible cas d'actuacions abusives i desproporcionades en els fets esmentats.