Ahir va tenir lloc la inauguració de les obres de millora de la plaça Espanya d'Igualada, popularment denominada plaça dels porcs perquè antigament s'hi havia fet un mercat vinculat a aquest animal.

Segons fonts de l'Ajuntament de la capital de l'Anoia, l'actuació que s'ha dut a terme ha consistit en una reforma integral del centre d'aquest espai emblemàtic, que ha inclòs la plantació de noves espècies vegetals, a més de la creació d'una zona de jocs infantils.

Per al govern d'Igualada és important que aquest sector de la ciutat tingui l'urbanisme adient per afavorir que la plaça es converteixi en un nou punt de trobada veïnal.

Per aconseguir aquest objectiu també s'ha canviat la font i el paviment i s'han eliminat places d'aparcament.

El cost de la intervenció ronda

els 225.000 euros.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha destacat aquesta intenció de fer un espai més amable per als ciutadans i ha assenyalat, també, l'aposta per reforçar-hi l'activitat comercial.

L'Ajuntament espera que amb la intervenció en diversos fronts que s'ha dut a terme en aquest espai de la capital de l'Anoia vingui de bracet no només la millora de l'espai urbà, que reverteixi en una millora social, sinó també de les condicions amb què desenvolupen la seva activitat els comerciants del sector.

En aquest sentit, ha comentat la voluntat de projectar una zona taronja d'aparcament en un espai municipal contigu a la plaça.

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha recollit, igualment, la petició d'instal·lar un espai per aparcar bicicletes que ha fet Carles Sayavera, que ha estat l'encarregat de parlar en nom dels veïns del sector.