Gossos ajuden a persones grans d'Igualada ateses pel Consorci Sociosanitari d'Igualada (CSSI). "Les teràpies amb gossos han aconseguit millorar la salut i el benestar de les persones grans ateses al CSSI", segons han explicat fonts de la institució. Asseguren que el gos crea vincle amb les persones ateses, augmentant la qualitat de vida d'aquestes persones i millorant les seves capacitats amb interaccions que ajuden a tenir una vida més independent, més fàcil i més enriquidora.

Aques treball amb gossos de l'Anoia, el CSI el fa de la mà de Boskan Teràpies Integratives, una associació sense ànim de lucre amb objectius socials que realitza intervencions assistides amb gossos. Hi participen els gossos Linda i Taxa, conduits per Elisa Bonich, presidenta de l'associació, i altres tècnics de Boskan. Les sessions es realitzen setmanalment a la Residència i Centre de dia Pare Vilaseca, a l'Hospital de dia Sant Jordi, al Centre de dia Montserrat i al Centre de dia Mar i Cel, i generen "un alt grau de satisfacció" entre les persones que hi participen, segons les mateixes fonts.

Fonts el CSI també indiquen que amb aquestes teràpies "es millora l'estat físic, emocional i mental dels usuaris, millora la seva autoestima i la percepció d'ells mateixos, millora la confiança i la seguretat, augmenta l'expressió dels sentiments i les relacions socials, es crea una atmosfera plàcida i normalitzada cap als professionals del centre per poder treballar el seu tractament, fomenta un ambient favorable a l'aprenentatge, s'enforteixen i mantenen les habilitats motrius i intel—lectuals (atenció, memòria, funcions executives i càlcul), es crea un entorn ric en estímuls que facilita el raonament i l'activitat motora i es milloren les relacions interpersonals".

El CSSI va iniciar aquesta activitat l'any 2017 i des de llavors ha treballat amb l'associació Dogs in Blue i amb l'entitat Avancem Junts que durant aquest període han realitzat teràpies amb gossos als centres del CSSI.