26 de novembre de 2019
26.11.2019

Cauen les primeres parets de l'antic Hospital General d'Igualada

L'espai que deixa l'històric edifici igualadí l'ocuparà un nou campus i una residència universitària

25.11.2019 | 23:30
Les màquines tiren a terra les parets de l'antic hospital

Les obres per enderrocar l'antic Hospital General d'Igualada ja han començat. L'esfondrament d'aquest històric edifici igualadí deixa un buit en la memòria de molts veïns que s'omplirà amb la construcció d'un nou Campus de Salut i una residència universitària que tenen com objectiu que Igualada faci un pas endavant més per convertir-se en ciutat universitària.

L'edifici no s'enderroca completament, ja que en una part ja s'hi va construir el 4D Health, un centre de simulació únic perquè replica les instal·lacions d'un hospital. La intenció de l'Ajuntament és aprofitar les instal·lacions i els serveis que ofereix el centre de simulació 4D Health per construir-hi el nou Campus de Salut universitari al costat on s'impartiran els graus relacionats amb l'àmbit de salut com el d'infermeria, el de fisioteràpia, entre d'altres. Al costat del campus s'hi construirà una nova residència universitària per cobrir el creixement d'estudiants que segueixen els estudis a Igualada i que, cada cop més, tenen la necessitat de viure a la ciutat. La residència oferirà una seixantena de places.

L'antic Hospital General d'Igualada, que va deixar de funcionar com a centre hospitalari l'any 2007, era un edifici molt estimat pels igualadins i igualadines pels records i les experiències que hi van viure. Durant la festa major de l'any passat, es va organitzar una última visita que va tenir un gran èxit perquè els veïns poguessin visitar l'edifici per última vegada abans del seu enderrocament definitiu.

Aquest octubre es va traslladar l'última entitat que utilitzava les instal·lacions de l'edifici, el banc de queviures, per poder iniciar les obres que han començat quan estava previst i que hauria d'estar acabada en els propers dos anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook