Els Mossos d'Esquadra van denunciar a l'Ajuntament d'Igualada tres persones que l'1 d'octubre passat a la matinada es van concentrar davant de la caserna de la Guàrdia Civil a la capital de l'Anoia i hi van fer soroll i xiulets. L'acció va fer que l'Ajuntament obrís un procés sancionador contra els tres veïns. Ahir, el govern d'Igualada informava que «finalment s'han acceptat les al·legacions dels denunciats i no hi ha cap sanció per haver xiulat davant de la caserna. L'obertura dels expedients sancionadors als veïns, ara arxivats, va obrir una polèmica a Igualada. Els expedientats eren tres joves menors d'edat.

El 20 de novembre passat, la corporació municipal ja va haver de fer un comunicat als mitjans per apaivagar els ànims d'una part de la ciutadania i va aclarir que no s'havien imposats sancions, que l'únic que hi havia hagut era «l'inici d'uns expedients, a partir de la denúncia que havien fet els Mossos d'Esquadra.

El govern municipal va explicar que arran de la denúncia es van obrir tres expedients a tres joves menors i que començava un període d'al·legacions. El procés s'havia obert amb la normativa de sorolls sobre la taula i les sancions podien arribar a ser de fins a 120 euros.