El Consell Comarcal de l'Anoia ha presentat el Pla Estratègic Turístic de les Valls de l'Anoia, un projecte que té per objectiu potenciar els atractius turístics dels

municipis de Cabrera d'Anoia, la Torre de Claramunt, la Pobla de Claramunt, Capellades, Vallbona d'Anoia, Piera, els Hostalets de Pierola i Masquefa.

La iniciativa sorgeix de la voluntat conjunta de tots aquests municipis i del Consell Comarcal de «potenciar una àrea on el paisatge, la natura, el patrimoni i la gastronomia poden contribuir a construir una oferta turística de gran atractiu, precisament en un territori on el turisme no ha estat encara desenvolupat com a motor de creixement econòmic», segons explica el Consell en un comunicat. Aquest pla esdevé, segons afirma el conseller de Turisme, Dani Gutiérrez, «una excel·lent oportunitat per al desenvolupament del sector turístic i ens ha de permetre reflexionar, a més, al voltant del model de turisme i l'encaix dels recursos, empreses i activitats turístiques que s'hi desenvolupen». Abans de tenir el ple es va fer una feina prèvia d'avaluar els recursos disponibles i detectar les seves potencialitats, amb el suport de la Diputació. Posteriorment, es van establir les línies i accions de treball a impulsar, per tal de fer del turisme un element de desenvolupament econòmic de tot aquest territori sud de l'Anoia.

Es tracta d'una zona que ha viscut d'esquena al turisme i que ara vol trobar un espai també en aquest sector. A nivell territorial i de marca, també es constata una manca de sentiment de pertinença al concepte de «Valls de l'Anoia» i una falta d'iniciatives i treballs dels vuit municipis que els permetin establir lligams entre ells. El riu Anoia, seria l'element d'unitat. Entre els elements que la zona pot posar en el sac de l'atractiu turístic hi ha alguns elements patrimonials, l'entorn i les vistes a Montserrat, el món de les vinyes

i el vi, l'entramat de camins i pistes que poden potenciar el lleure, el riu i els salts de Cabrera. És una zona capaç d'atraure una demanda propera a Barcelona.