El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa de l'Ajuntament de Martorell acollirà el proper 12 de desembre l'acte de lliurament de premis del 10è Concurs d'Iniciatives Empresarials Baix Llobregat Nord, dins el programa «Fem Xarxa, Fem Empresa». En aquesta edició s'han presentat 94 candidatures, de les quals 80 pertanyen a candidatures de 59 empreses i 14 a projectes d'instituts.

Segons ha explicat la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell, Carme Moles, la intenció d'aquest concurs d'Iniciatives Empresarials és «reconèixer públicament l'esforç que fan els emprenedors per tirar endavant els seus negocis, per crear llocs de treball i seguir amb il·lusió amb els seus projectes».

El 10è Concurs d'Iniciatives Empresarials ha superat la participació de la darrera edició.

El certamen està impulsat pels serveis de Promoció Econòmica de Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

En aquesta edició, hi ha «41 candidatures del sector serveis, 25 del sector comerç, nou candidatures a millor empresa en creació de llocs de treball i cinc candidatures com a millor parada de mercat», apunta Moles.

Les 14 candidatures presentades a idees joves «pertanyen a vuit projectes de cicles formatius, quatre projectes de 4t d'ESO i dos projectes de batxillerat».

Els participants han presentat candidatura en una o diverses categories del certamen.

Les candidatures seran valorades pel jurat del concurs format per experts en emprenedoria i empresa de l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Pimec (Delegació Baix Llobregat), Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona (Delegació Baix Llobregat), Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat, Catalunya Emprèn, Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i dos representants d'Ensenyament per valorar les idees joves.

Moles ha explicat al web de l'Ajuntament de Martorell que «el jurat valora, sobretot, el pla d'empresa dels candidats, la innovació en el servei, la seva trajectòria, si han creat nous llocs de treball i el posicionament que tinguin al mercat».

Les millors empreses en creació de llocs de treball, serveis, comerç i parada de mercat aconseguiran un premi de 2.000 euros per al guanyador.

Pel que fa als finalistes d'aquest concurs, tindran un premi de 500 euros cadascun, i per a les mi- llors idees joves de negoci el premi consistirà en 3.000 euros repartits entre els centres d'ensenyament i els alumnes participants, a més a més de la publicació dels projectes en un mitjà de comunicació.