L'Oficina de Català d'Esparreguera iniciarà el segon trimestre amb l'oferta d'un nou curs del nivell B2. Es recupera un curs que s'havia ofert abans gràcies a l'increment de la demanda que hi ha hagut en aquesta població. Espar-reguera es va situar com la segona població amb més alumnes inscrits d'entre les 13 que pertanyen al Centre Ca n'Ametller, només darrere de Martorell, i cal tenir en compte que hi ha poblacions demogràficament més grans.

El Consorci, fins ara, havia prioritzat la realització de cursos orals, i és per això que a Martorell es va deixar d'impartir el nivell B2. Però la demanda ha fet que els responsables del Consorci canviessin de criteri i recuperessin aquesta formació. Amb aquest nivell es tracta que l'alumne no només s'introdueixi en la parla, sinó que sigui capaç també d'escriure en català. Per sobre del B-2 hi ha el C2, que s'imparteix més en línia que no pas en aules i professors.

Esparreguera havia ofert el nivell B2 fins a l'any passat, i quan van deixar d'oferir-lo es va dir als interessats que podien seguir el curs a Olesa de Montserrat o a Martorell. Les inscripcions són al gener.