13 de desembre de 2019
13.12.2019
Regió7

Enxampen un camioner que quadruplica la taxa d'alcohol a Martorell

Tampoc havia respectat el descans obligatori

13.12.2019 | 12:57

Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un conductor que va ser enxampat, aquest passat dimarts, quadruplicant la taxa d'alcohol en un control de trànist a l'AP-7, al terme municipal de Martorell. Per aquest motiu el van denunciat penalment.

Es tracta d'un camioner veí de Múrcia i de 54 anys que estava al volant d'un camió pesant i que a més va ser denunciat administrativament per conduir sense respectar el descans obligatori.

Els fets van tenir lloc la tarda del dimarts quan els mossos de trànsit feien un control a l'AP7, terme municipal de Martorell, de vehicles pesants. Els agents van aturar el camió de transports d'hortalisses que circulava en sentit nord per l'autopista i en el control del tacògraf del vehicle van detectar la infracció que afectava al no respectar les hores de descans entre períodes de conducció, reduint-lo en un 35%, motiu pel qual va ser denunciat administrativament per una infracció greu.

Paral·lelament, la prova de l'alcoholèmia practicada al conductor va mostrar que conduïa amb un nivell quatre vegades superior al permès en aquest tipus de vehicle, fet pel qual se'l va denunciar penalment.

Arran de la denúncia, el conductor infractor va ser citat per presentar-se al Jutjat de Martorell.

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit recorden alguns dels efectes de l'alcohol en l'organisme: l'alteració en la percepció, la dificultat de coordinació i l'augment del temps de reacció, fent que el seu consum sigui incompatible amb la conducció.

Recomanen als conductors no conduir si s'ha begut alcohol per, a banda de les repercussions administratives i/o penals que es poguessin derivar d'aquesta conducta, reduir la possibilitat de patir un accident de trànsit i les seves conseqüències.

El mateix dimarts, en un altre control de trànsit

El mateix dimarts, al matí i en un control de trànsit conjunt entre mossos de trànsit i inspectors del Ministeri de Treball i Seguretat Social, a la N-340 punt quilomètric 1241, terme municipal de Cervelló, d'un total de 27 vehicles inspeccionats, es van denunciar cinc infraccions del règim de treballadors i tres denúncies de transports. També es van denunciar penalment a dos conductors per tenir el permís de conduir suspès per pèrdua de punts amb la corresponent immobilització dels vehicles.

Aquest tipus de control de trànsit conjunts es fan de forma periòdica amb l'objectiu de detectar irregularitats tant en matèria de trànsit i transports, com de Treball i de la Seguretat Social dels conductors professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook