L'Ajuntament d'Igualada ha expressat aquest dijous el seu condol per la mort de Miquel Solà i Ferrés, actor igualadí nascut el 1926 i que, amb el nom artístic de Carlos Miguel Solà, va participar durant la dècada dels cinquanta i seixanta en més d'una trentena de pel·lícules, com «Los ladrones somos gente honrada», «Recluta con niño» o «El otro árbol de Guernica». També va ser actor de teatre, revista, cantant, lletrista, compositor i retratista. Va viure 21 anys a Mèxic fins que va tornar a Igualada l'any 1991.

Durant la Festa Major de l'any passat, l'Ajuntament li va dedicar un acte institucional d'homenatge, que va permetre donar a conèixer la seva llarga trajectòria personal i artística i durant el qual se li va lliurar l'estàtua que s'atorga als guanyadors dels Premis Ciutat d'Igualada.

El regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, Pere Camps, ha lamentat la seva pèrdua i ha posat en valor que Carlos Miguel Solà «va saber viure intensament una època en què la seva personalitat polifacètica li va permetre actuar, interpretar, compondre i pintar. Va ser, sobretot, un galan del cinema, amb una carrera que molts igualadins van poder descobrir, precisament, gràcies a l'homenatge que Igualada li va fer aquest estiu».

L'Ajuntament de la ciutat trasllada el condol a la seva família i amics d'Igualada i del món del cinema.