13 de gener de 2020
13.01.2020

Projecte de la Diputació per recuperar l'església del nucli de Sant Pere, a Copons

13.01.2020 | 00:01
El diputat Pere Pons i l'alcalde de Copons, Àlex Prehn Faura

El diputat d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha lliurat aquesta setmana a l'alcalde de Copons, Àlex Prehn Faura, l'estudi previ de projecte per a la restauració de l'església de Sant Pere d'aquest mateix municipi. El temple té els orígens entre els segles XI i XII. Arquitectònicament, es tracta d'una capella d'estil romànic formada per una nau amb absis semicircular, situada en un veïnat una mica allunyat del centre de la vila.

Actualment, els habitants del nucli de Sant Pere s'ocupen del seu manteniment. Aquest veïnat va quedar deshabitat durant la segona meitat del segle XIX i algunes de les construccions d'aquest conjunt van acabar enderrocades. Però a la dècada del 1980 es van tornar a poblar la major part de les cases que quedaven dempeus amb noves famílies, que les han recuperat.

L'objectiu de l'estudi és determinar els valors patrimonials de l'església i plantejar les actuacions de restauració que es considerin necessàries. El projecte té un cost de 18.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook